Staat u op het punt om te beginnen aan een nieuw-, aan- of verbouw van uw woning? De kans is groot dat u in dit geval leidingen moet verleggen. U wilt immers ook in het aangebouwde deel van uw woning water kunnen gebruiken voor de radiatoren, de douche of een kraan. Leidingen verleggen is geen eenvoudige klus, aangezien dit op een zeer nauwkeurige wijze moet gebeuren! Wanneer de leidingen niet op de juiste manier zouden worden aangelegd, zou dit voor lekkages rond deze leidingen kunnen zorgen. Wilt u leidingen verleggen in Zoetermeer? Schakel in dat geval de hulp van onze ervaren loodgieters in om u hierbij te helpen. Zo weet u zeker dat de kans op vervelende complicaties minimaal is!

Zelf leidingen verleggen binnen uw woning

Mocht u er toch voor kiezen om de leidingen zelf te verleggen, dan is het raadzaam om u vooraf goed in te lezen. Er zijn op internet verschillende websites te vinden, waarop u handige instructievideo’s en stappenplannen vindt voor het uitvoeren van deze klus. Door deze stappen precies als omschreven uit te voeren, maakt u de kans op lekkages kleiner. Houd er rekening mee dat u voor het verleggen van leidingen speciaal gereedschap nodig heeft. Zo is het onder meer noodzakelijk om de uiteindes van de leidingstukken ruwer te maken, waarmee u speling tussen de leidingstukken voorkomt. Wanneer er toch sprake van speling zou zijn, zou dit voor een lekkage kunnen zorgen. Het water kan immers via deze speling uit de leidingen sijpelen.

Tip: vermoedt u kort na het verleggen van de leidingen te maken te hebben met een lekkage? Laat in dat geval altijd een preventieve controle van de leidingen uitvoeren! Zo kan een lekkage kort na het ontstaan hiervan worden verholpen.

Hulp bij het verleggen van leidingen

Voordat wij starten met het verleggen van de leidingen voorzien we u graag van passend advies over de mogelijkheden die u heeft. Soms hebben woningbezitters voor ogen hoe de leidingen moeten lopen, maar blijkt dat niet de meest slimme optie te zijn. Wij zullen u hier altijd op wijzen en met u meedenken over de best passende oplossing.  

Waarom kiest u voor ons

  • Spoedservice
  • Puur vakwerk
  • Jarenlange ervaring
  • 24/7 bereikbaar